BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 18:36

Αρνητικά Ιόντα. Απαραίτητα για την υγεία και την ομορφιά μας

Τα ιόντα ή ανιόντα είναι τα αρνητικά ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουμε. Εκτός από τα ιόντα ή ανιόντα, υπάρχουν και τα θετικά ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια, που ονομάζονται κατιόντα, αλλά και τα ουδέτερα.

Τα αρνητικά ιόντα ή ανιόντα λοιπόν, είναι αρνητικά ηλεκτρικά φορτισμένα μόρια, που αποτελούνται και από οξυγόνο.

Τα κατιόντα, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα, χάνουν τα ηλεκτρόνια τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μαγνητίζουν, να δημιουργούν και να αναπαράγουν μικρόβια, ιούς, βακτήρια, σκόνη και γενικά ότι είναι επιβλαβές και μετατρέπεται σε ασθένεια για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο σημερινός τρόπος ζωής μας, δυστυχώς δημιουργεί πολλές περισσότερες πηγές θετικών ιόντων (κατιόντων), από ότι αρνητικών ιόντων (ανιόντων). Όλες οι «σύγχρονες» τεχνολογικά συσκευές παράγουν κατιόντα. Ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εξατμίσεις αυτοκινήτων και πολλές άλλες, είναι οι αιτίες της πλεονάζουσας ποσότητας κατιόντων στην ατμόσφαιρα.

Τα αρνητικά ιόντα (ανιόντα) δημιουργούνται στη φύση μέσω φυσικών φαινομένων, όπως οι βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες, ο άνεμος κλπ. Πολλά ανιόντα θα συναντήσουμε κοντά σε ρυάκια – μέχρι και 3.000 ανά κυβικό εκατοστό, δίπλα στη θάλασσα όπου φτάνουν τα 4.000, στον φρέσκο αέρα που υπάρχει στην κορυφή ενός βουνού όπου υπάρχουν μέχρι και 8.000, δίπλα σε έναν μεγάλο καταρράκτη που μπορεί να φτάσουν και τα 50.000 ανά κυβικό εκατοστό. Αντίστοιχα ο αριθμός των ανιόντων στα αστικά κέντρα είναι: στο κέντρο της πόλης 100 ανά κυβικό εκατοστό, σε ένα κλειστό χώρο μέχρι και 20, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν μόνο…14 ανιόντα ανά κυβικό εκατοστό.

Τα αρνητικά ιόντα είναι ωφέλιμα, γιατί εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες, είναι φορτισμένα μόρια οξυγόνου, ιδιαίτερα βλαβερά για τον οργανισμό. Δημιουργούνται πολύ εύκολα με την απλή παραμονή μας στον ήλιο, το κάπνισμα ή ακόμα και το στρες.

Ο κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται ανιόντα για να επιζήσει. Για να έχει ισορροπίακαι κατά συνέπεια καλή υγεία, θα πρέπει να συνυπάρχουν σ΄ αυτόν και να ανανεώνονται διαρκώς ανιόντα και κατιόντα, σε μια ποσοστιαία περιεκτικότητα: 80% ανιόντα και 20% κατιόντα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 56% της ενέργειας που χρειαζόμαστε για ζήσουμε το παίρνουμε από τον αέρα με την αναπνοή, ποσοστό το οποίο είναι περισσότερο από ότι παίρνουμε από το νερό και την τροφή μαζί.

Η υγεία μας λοιπόν, εξαρτάται άμεσα από την περιεκτικότητα των ανιόντων στον αέρα.

Τα αρνητικά ιόντα ή ανιόντα εξουδετερώνουν τη σκόνη, τους ιούς οι οποίοι αποτελούνται και από θετικά ιόντα, τα μικρόβια, αποτρέποντας έτσι τις αρνητικές τους συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσο πιο πολλά ανιόντα υπάρχουν στον αέρα, τόσο λιγότερα είναι τα μικρόβια. Όταν η συγκέντρωση των ανιόντων φτάνει σε συγκεκριμένο επίπεδο, η περιεκτικότητα των μικροβίων φτάνει στο μηδέν. Αν η περιεκτικότητα των ανιόντων μέσα σε έναν χώρο αυξηθεί έως 1500 ανιόντα ανά 1 κυβικό cm του αέρος, αισθανόμαστε αμέσως καλύτερα, λειτουργούμε και εργαζόμαστε με διπλάσια ενέργεια αυξάνοντας την παραγωγικότητα μας.

Μελέτες έχουν δείξει πως, υπό ορισμένες συνθήκες του περιβάλλοντος πχ. σε ορεινές περιοχές, οι άνθρωποι μπορούν να μην πάσχουν ποτέ στη ζωή τους από παθήσεις των εσωτερικών οργάνων. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ζουν πολλά χρόνια και παραμένουν υγιείς καθ’ όλη τους τη ζωή και αυτό είναι αποτέλεσμα της περιεκτικότητας του μεγάλου αριθμού των ανιόντων στον αέρα που αναπνέουν.

ΠΗΓΗ:  proiontaygeias.gr

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.