BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 11:21

ΟΜΟΡΦΙΑ-ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣΩΠΟ-ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ-ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Το Κολλαγόνο είναι μια απλή πρωτεΐνη, που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο της συνολικής πρωτεΐνης που υπάρχει στο σώμα μας. Είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.
 
Από την ηλικία των 25 ετών και μετά τα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου στον οργανισμό μας μειώνονται σταδιακά. Οι ελεύθερες ρίζες και οι τοξίνες του περιβάλλοντος καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου. Επίσης επέρχεται η φθορά του χρόνου, που έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση του κολλαγόνου και την επιβράδυνση της διαδικασίας αναδόμησής του. Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα μας εμφανίζει ρυτίδες, ξηρότητα, χαλάρωση, θαμπάδα.

 
Με τη χρήση εφαρμογών ραδιοσυχνοτήτων μπορούμε σήμερα να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα στην άμεση συστολή κολλαγόνου και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της διαδικασίας αναπαραγωγής του.
 
Πώς λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες; Μέσω των ραδιοσυχνοτήτων εκπέμπεται ενέργεια, η οποία θερμαίνει ομοιόμορφα τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ενώ παράλληλα η επιδερμίδα διατηρείται ψυχρή και προστατεύεται, λόγω της κρύας κεφαλής της συσκευής.
 
Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η σχέση θερμοκρασίας – χρόνου κατά την οποία επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα μετουσίωσης του κολλαγόνου (εμφανές από την γραμμική συστολή του).
 

Το κολλαγόνο συναντάται στους ιστούς του σώματος σε μορφή τριπλής έλικας με δεσμούς υδρογόνου που σταθεροποιούν τις πεπτιδικές αλυσίδες. Σε έρευνες έχει μελετηθεί η θερμική αστάθεια που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένοι δεσμοί.
Ο υπό θεραπεία ιστός μετά την εφαρμογή θερμότητας υπόκειται σε φαινόμενα σύσφιξης που περιλαμβάνουν συστολή και αναδόμηση κολλαγόνου. Με παροχή θέρμανσης άνω των 60οC, οι ίνες κολλαγόνου υπόκεινται σε αλλαγή φάσης, μετατρέπονται δηλαδή από μια αυστηρά οργανωμένη ημικρυσταλλική μορφή σε μορφή λιγότερο οργανωμένου πλέγματος.
 
 Όπως είναι εμφανές από το σχήμα, όταν επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός μετουσίωσης σε κάθε θερμοκρασία, τότε δεν μπορούμε να έχουμε επιπλέον αποτέλεσμα με την  περαιτέρω χρονική διάρκεια της εφαρμογής. Το ίδιο συμβαίνει και αν αυξήσουμε περεταίρω τη θερμοκρασία.
 
Ουσιαστικά, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία τόσο ταχύτερα επιτυγχάνεται ο  μέγιστος βαθμός μετουσίωσης. Αντίστοιχα όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία εφαρμογής τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απαιτείται για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος εξαρτάται από:
1) τον τύπο του ιστού ( πυκνότητα κολλαγόνου, προσανατολισμός ινών)
2) την θερμοκρασία και
3) τη χρονική διάρκεια της εφαρμογής.

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.