BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 16:09

Αποτρίχωση σε ευαίσθητα σημεία

Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος

Ξυράφι, κερί ή λέιζερ; Πριν πείτε «αντίο» στην ενοχλητική τριχοφυΐα των ευαίσθητων περιοχών, µάθετε τι κινδύνους µπορεί να κρύβει… ο τρόπος που θα το πείτε!


Ξυράφι, κερί και λέιζερ: τι κινδύνους κρύβουν;

Τα δύο πρώτα κρύβουν τον κίνδυνο θυλακίτιδας, η οποία µπορεί να εκδηλωθεί µε απλή κοκκινίλα µέχρι αποστήµατα, ενώ ειδικά µε το κερί υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει η τρίχα προς τα µέσα. 

Όσον αφορά στο λέιζερ, αµέσως µετά την εφαρµογή του υπάρχει ένας πολύ ήπιος ερεθισµός, που µπορεί να εξελιχθεί σε µεταφλεγµονώδη υπέρχρωση (πανάδα), στο πρόσωπο κυρίως, εφόσον όµως εκτεθούµε στον ήλιο. 

Γι’ αυτό και πάντα µετά τη συνεδρία πρέπει να φοράµε αντηλιακό. Επίσης, αν επιλέξουµε αυτή τη µέθοδο, πρέπει να απευθυνθούµε σε έναν καλά εκπαιδευµένο χειριστή (κατά προτίµηση γιατρό).

Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές;

Μπικίνι και µασχάλες. Ειδικά η περιοχή του αιδοίου είναι πιο επιρρεπής σε θυλακίτιδες, αποστήµατα κ.λπ. Η µασχάλη είναι επίσης ευαίσθητη. 

Έτσι, βάζοντας αποσµητικό µετά το ξύρισµα, είναι πολύ πιθανό να δηµιουργήσουµε ιδραδενίτιδες. Αποφράσσονται δηλαδή οι ιδρωτοποιοί αδένες και µπορεί να εξελιχθούν σε αποστήµατα. 

Σχεδόν πάντα βέβαια το πρόβληµα περιορίζεται στην περιοχή που έχει αποτριχωθεί. Αν το τσούξιµο, ο πόνος και η κοκκινίλα δεν υποχωρούν, καλό είναι να απευθυνθούµε σε δερµατολόγο.

Πρέπει ή δεν πρέπει να βάζουµε κρέµα µετά την αποτρίχωση;

Αν κάνουµε αποτρίχωση µε ξυράφι ή κερί, είναι καλύτερα να µην χρησιµοποιούµε τίποτα µέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισµός.

Τι θεραπεία ακολουθείται για την αντιµετώπιση των προβληµάτων από αποτρίχωση;

Κατά περίπτωση, είτε τοπικά σκευάσµατα ή αντιβίωση από το στόµα. Το απόστηµα χρειάζεται διάνοιξη, παροχέτευση και αντιβίωση από το στόµα.

Μετά την αποθεραπεία µπορούµε να εφαρµόσουµε την ίδια µέθοδο που µας δηµιούργησε το πρόβληµα;

Εφόσον το δηµιούργησε µία ή δύο φορές, θα το ξανακάνει είτε ήπια είτε πιο σοβαρά, οπότε καλό είναι να αλλάξουµε µέθοδο.

Ποια µέθοδος είναι τελικά η προτιμότερη;

Η καλύτερη, προτεινόμενη µέθοδος είναι το λέιζερ.

Πηγή: myworld.gr

Στα Be Beautiful Κέντρα αισθητικής και σπα διαθέτουμε την τελευταία τεχνολογία για την ipl - laser αποτρίχωση η οποία είναι ασφαλής σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Καλέστε μας σήμερα για ραντεβού για να δοκιμάσετε την προτιμότερη λύση στην αποτρίχωση.

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.