BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 97
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 17:38

Τα κατάλληλα συστατικά για λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα προκαλείται από υπερβολική έκκριση σμήγματος, που δημιουργεί φραγμένους πόρους, παγιδευμένα βακτηρίδια και τελικά ακμή. Στην επιλογή προϊόντων περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στα ενεργά τους συστατικά.

Σήμερα θα δούμε τα 5 συστατικά που ενδείκνυνται περισσότερο για λιπαρό δέρμα καθώς σκοτώνουν τα βακτηρίδια, βοηθούν στην αναδόμηση της επιδερμίδας και κάνουν το δέρμα να δείχνει λαμπερό και όχι γυαλιστερό.

 1.    Σαλικυλικό Οξύ
Το σαλικυλικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των Βήτα Υδροξέων που περιποιείται το λιπαρό δέρμα ανοίγοντας τους φραγμένους πόρους και εξουδετερώνοντας τα βακτήρια. Το συστατικό αυτό εξάγεται από τον φλοιό ενός είδους ιτιάς και φημίζεται για την ικανότητά του να εξαλείφει τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια με πύον καθώς αφαιρεί την άνω στοιβάδα κυττάρων του δέρματος.
  Οι δερματολόγοι συστήνουν την εφαρμογή του σαλικυλικού οξέως στη λιπαρή «Τ» περιοχή αποφεύγοντας τις ξηρότερες ζώνες του προσώπου καθώς επίσης και την περιοχή γύρω από τα μάτια που αποτελείται από λιγότερες στοιβάδες κυττάρων (το πάχος της επιδερμίδας είναι λεπτότερο).

2.    Έλαιο τεϊόδεντρου
Το έλαιο τεϊόδεντρου (γνωστό και σαν tea tree oil) είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρασκευάζεται από τα φύλλα ενός δέντρου που φύεται στην Αυστραλία. Αυτό το συστατικό είναι απαραίτητο στην φροντίδα του λιπαρού δέρματος καθώς διαλύει το σμήγμα και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.
Το έλαιο τεϊόδεντρου αντενδείκνυται σε περίπτωση που πάσχετε από ροδόχρουν ακμή καθώς μπορεί να χειροτερέψει τα συμπτώματα.


3.    Γλυκολικό οξύ
Ανήκει στα Άλφα Υδροξέα (AHA) και είναι ένα πολύ σύνηθες συστατικό των προϊόντων που απευθύνονται σε λιπαρά δέρματα. Συγκεκριμένα κάνει ήπια απολέπιση, δράση που βοηθά στην βελτίωση της υφής του δέρματος και της εμφάνισής του. Το γλυκολικό οξύ εξάγεται από το ζαχαροκάλαμο.


4.    Υπεροξείδιο του Βενζολίου
Το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι ένα συστατικό που συναντάμε συχνά τόσο στα καλλυντικά του εμπορίου όσο και σε φαρμακευτικά καλλυντικά που δίνουν οι δερματολόγοι με συνταγή.

Η δράση του επικεντρώνεται στην καταστροφή των βακτηρίων και την προαγωγή της ανάκαμψης των κυττάρων της επιδερμίδας, βοηθώντας έτσι την βελτίωση της ακμής και προλαμβάνει την εμφάνιση ερεθισμών.


5.    Υαλουρονικό Οξύ
Κατά την φροντίδα του λιπαρού δέρματος πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή για να μην οδηγηθούμε στο να ξηράνουμε υπερβολικά την περιοχή, γεγονός που θα δώσει την εντολή στους αδένες να παράξουν ακόμα περισσότερο σμήγμα.

Ένας φυσικός τρόπος για να αποκατασταθεί αυτή η αποξήρανση είναι να ενυδατωθεί η επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ. Το οξύ αυτό, που παράγεται φυσικά από το σώμα μας, αποτελεί το βασικό συστατικό των ενέσιμων προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την μείωση των ρυτίδων.

Καθώς πλησιάζουμε την ηλικία των 50 ετων, η παραγωγή υαλουρονικού οξέως από τον οργανισμό μας μειώνεται κατά 50%. Αυτή η μείωση αποτελεί και την αιτία για την δημιουργία ρυτίδων και την χαλάρωση του δέρματος.

ΠΗΓΗ: fe-mail

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.