BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 97
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 12:07

Λυκοπένιο: η Ομορφιά στο Κόκκινο!

To Λυκοπένιο (Lycopersicon esculentum), ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των φυτοχημικών ουσιών, μια φυτοχημική συνθεση που βρέθηκε στις ντομάτες και άλλα κόκκινα φρούτα.


Έχει παρατηρηθεί ότι το λυκοπένιο επιβραδύνει εξαιρετικά τη γήρανση των κυττάρων και μειώνει την φωτοευαισθησία του δέρματος.


Περίπου επτακόσια διαφορετικά καροτενοειδή έχουν απομονωθεί από φυτά και ζώα. Περίπου πενήντα έως εξήντα από αυτά είναι παρόντα σε μια τυπική δίαιτα. Οι κυριότερες καροτενοειδών στο ανθρώπινο σώμα είναι: β-καροτένιο, α-καροτένιο, Κρυπτοξανθίνη, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και το λυκοπένιο. Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι το λυκοπένιο αποτελεί τουλάχιστον το 50 τοις εκατό των caroteniods στο ανθρώπινο σώμα, που τονίζουν τη σημασία του. Αυτά τα καροτενοειδή ειδικά κατανεμημένες ανά φορέα, συχνά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απορρόφησης στην κυκλοφορία του αίματος από το λεπτό έντερο. Κάνουν τον τρόπο τους σε συγκεκριμένους ιστούς και όργανα, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τον τύπο της ζημίας οξυγόνου που μπορούν να βλάψουν το DNA σας.
Έρευνα επιστημόνων του τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Σιένας κατέδειξε ότι προϊόντα με βάση το λυκοπένιο παρουσίαζαν υψηλότερη προστατευτική δράση στην ακτινοβολία UV σε σχέση με άλλα τα οποία περιείχαν συνδυασμό βιταμινών E και C. Ως συμπέρασμα της έρευνας αναφέρεται ότι το λυκοπένιο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να χρησιμοποιηθεί στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες.


Οι περισσότερες ευεργετικές της δράσεις για την υγεία οφείλονται σε συστατικά που περιέχει και τα οποία χαρακτηρίζονται από αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες άρχισαν να ανακαλύπτουν και να κατανοούν τους μηχανισμούς με τους οποίους τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν την υγεία των ανθρώπων. Ιδιαίτερα για τη ντομάτα και το λυκοπένιο, πολλά νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν το ευρύ και αποτελεσματικό φάσμα των επιδράσεων τους στην πρόληψη πολλών σοβαρών ασθενειών.

 

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.