BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 12:52

Είναι ο άντρας το μέλλον της αισθητικού;

Πώς θα σας φαινόταν η προοπτική ενός αντρικού ινστιτούτου αισθητικής; Από το 2000 και μετά, οι διαφημιστές μας βεβαιώνουν ότι η αγορά αντρικής περιποίησης βρίσκεται σε ανάπτυξη!

Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχουμε δει θεαματική αύξηση, αλλά οι άντρες που συχνάζουν σε ινστιτούτα ομορφιάς συνεχώς αυξάνονται. Ωστόσο, η αγορά των «100% αντρικών» καλλυντικών θα αντιπροσώπευε μόνο το 5% του συνόλου των αγορών προϊόντων ομορφιάς, και μόνο το 2% των αντρών θα άνοιγε την πόρτα ενός κέντρου ομορφιάς.

Ο Philippe Benacin, γενικός διευθυντής γνωστής εταιρείας αρωμάτων που δημιούργησε το Nickel, το πρώτο ινστιτούτο στη Γαλλία αφιερωμένο αποκλειστικά στον άντρα, μας λέει: «Η κοσμητική αντρών είναι σαν να πουλάς ψυγεία σε Εσκιμώους».

Ωστόσο, η γνώμη του Marc Delacre, του διάσημου κομμωτή, που διατηρεί εδώ και χρόνια ένα πολυτελές ινστιτούτο στο Παρίσι, είναι διαφορετική: «Η κοινωνία άλλαξε, υπάρχει ισοτιμία στον χώρο της ομορφιάς. Και οι γυναίκες πλέον θέλουν έναν σύντροφο που να έχει ωραία εμφάνιση. Ένας άντρας δεν μπορεί να αδιαφορεί για την ομορφιά του. Η εμφάνισή του είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του. Δεν έχει δύο φορές την ευκαιρία να κάνει καλή εντύπωση, είτε πρόκειται για την προσωπική ζωή του, είτε για την επαγγελματική του».

Ο όρος που επινόησε το 1994 ο άγγλος δημοσιογράφος Mark Simpson είναι μετροσέξουαλ. Ορίζει τον αστό οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού, που έχει αναπτυγμένη αίσθηση της αισθητικής, που ξοδεύει πολλά χρήματα και χρόνο για την εμφάνισή και τον τρόπο ζωής του.

Είναι μάλλον 40 ετών, παρά 25, αρκετές φορές ανήκει στην τρίτη ηλικία, και κατέχει εξουσία. Να ένας από τους πιο εύκολους στόχους που θα μπορούσατε να θέσετε. Αν μείνει ευχαριστημένος, θα έρχεται τακτικά να κάνει περιποιήσεις στο ινστιτούτο σας.

Επίσης, οι άντρες που αντιστέκονται λιγότερο στην προοπτική μιας αισθητικής περιποίησης, είναι εκείνοι που έχουν επισκεφθεί κέντρα θαλασσοθεραπείας ή γενικότερα spa, και ανακάλυψαν τις απολαύσεις των περιποιήσεων. Σύμφωνα με στατιστική της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσοθεραπείας και Υγείας, το ποσοστό των αντρών που συχνάζουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, έχει φτάσει στο 40%, έναντι 29% που ήταν πριν από δέκα χρόνια.

«Η αγορά της ευεξίας για τους άντρες αναπτύσσεται αργά, αλλά αναπτύσσεται», διαβεβαιώνει ο Erwan Corre, διευθυντής γνωστής αλυσίδας spa στο Παρίσι. «Υπολογίζουμε σε ανάπτυξη 4,5% στα επόμενα πέντε χρόνια».

«Το ζητούμενο είναι να πειστεί να δοκιμάσει», μας λέει η Florence Boutard, που διατηρεί ινστιτούτο αποκλειστικά για άντρες στο Bourg-en-Bresse της Γαλλίας. Και συνεχίζει: «Τις περισσότερες φορές, ο αποδέκτης της πρώτης περιποίησης ανακαλύπτει πόσο ευχάριστη και αποτελεσματική είναι, και συνεχίζει για τις επόμενες εβδομάδες, παίρνοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο θεραπείας». Αυτή η νέα και δυναμική γυναίκα τόλμησε να σπάσει το κατεστημένο των γυναικείων ινστιτούτων σε αυτήν τη μικρή επαρχιακή πόλη και πέτυχε.

Ανάλογη εμπειρία μάς μεταφέρει και η Magali Petaud, που άνοιξε το κέντρο «Αισθητική για Εκείνον» στη Λιόν.

Σίγουρα, αυτό το κομμάτι της αγοράς δεν είναι, ακόμα τουλάχιστον, μεγάλο, αλλά σε μια αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική, πρέπει εγκαίρως κανείς να τολμά την επόμενη κίνηση.

Ένα νέο λοιπόν είδος αισθητικών εισβάλλει στον τομέα της ομορφιάς. Στόχος τους είναι ο άντρας, είτε σε πλήρη απασχόληση, είτε σε ημιαπασχόληση. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, τολμήστε, γιατί πάντα υπάρχει θέση για τους τολμηρούς, με την προϋπόθεση να μην κάνουν λάθη. Ένας άντρας πελάτης είναι ευγενικός, είναι υπάκουος, είναι πιστός, αρκεί να ξέρουμε να τον κερδίσουμε.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς πώς να προσεγγίζει το αντρικό κοινό είναι να συμβουλευτεί άντρες επαγγελματίες! Ο Marc Delacre, ο παλιός κομμωτής της αλυσίδας Alexandre, είναι ο κατάλληλος. Το 1989 ανοίγει σε έναν ωραίο χώρο ένα σαλόνι κομμωτικής και ένα ινστιτούτο ομορφιάς, στο οποίο συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια άνθρωποι της σοουμπίζ, επιχειρηματίες, κάποιοι που διανύουν την τρίτη ηλικία, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η επιτυχία βασίστηκε αρχικά στα μαλλιά, που είναι και ο εύκολος τρόπος προσέγγισης. Κατόπιν, από την πλευρά της αισθητικής προτείνεται μανικιούρ, καμπίνα με UV και, σταδιακά, περιποιήσεις προσώπου, σώματος.

Επίσης, η αλυσίδα κέντρων αισθητικής «Magn’Hom» διαθέτει στους πελάτες, σε όλα τα υποκαταστήματά της, τη δυνατότητα να κόψουν τα μαλλιά τους και να ξυριστούν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Κατόπιν, προτείνει μια κουπ «Magn’Hom» (περιποίηση τριχωτού κεφαλής σε συνδυασμό με μασάζ). Με αυτό τον τρόπο ξεκινά τη μύηση στις πιο εξειδικευμένες περιποιήσεις.

Σε ανάλογο κλίμα και ο Daniel Azoulay, ο δημιουργός του Store & Spa Guess Men, στο 17ο Διαμέρισμα του Παρισιού, φτιάχνει έναν χώρο με καθίσματα κουρείου της δεκαετίας του ’50, τυπικά νεοϋορκέζικο, που φαίνεται από τη βιτρίνα. Ο τρόπος προσέγγισης κι εδώ ξεκινά από τα μαλλιά και τα γένια. Ίσως ένα απολαυστικό χαΐδεμα του προσώπου με πινέλο να βοηθά στο να πειστεί να δοκιμάσει μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου.

Τελικά, οι άντρες επαγγελματίες προσεγγίζουν τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας αντρικά σύμβολα. Τυχαίο; Σίγουρα όχι. Σε αυτούς τους χώρους ξεκινά η «περιποίηση του δέρματος» των αντρών, με ξύρισμα και κούρεμα!

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ

Σήμερα, σχεδόν όλες οι εταιρείες καλλυντικών διαθέτουν αντρικές σειρές στην γκάμα των καλλυντικών τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση και κάποιων καλλυντικών που απευθύνονται στις γυναίκες, όπως μάσκες, λοσιόν, ορούς κ.λπ.

ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ;

Εκτός από τα μαλλιά,  η περιποίηση του δέρματος του προσώπου και η αποτρίχωση βρίσκονται στις βασικές επιλογές των αντρών. Το μανικιούρ προτιμάται από άντρες που το επάγγελμά τους απαιτεί περιποιημένο παρουσιαστικό, συνεπώς και χέρια, αλλά και το πεντικιούρ, το οποίο, πέρα από την εμφάνιση, ξεκουράζει και ανακουφίζει τα πόδια.

Οι άντρες που συχνάζουν σε spa είναι εξοικειωμένοι με τα μασάζ. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, τους αρέσουν περισσότερο οι περιποιήσεις «30 λεπτά εξπρές», παρά ένα τελετουργικό της μιάμισης ώρας. Και οι περιποιήσεις του προσώπου είναι εξίσου αναγκαίες για τον άντρα. Άλλωστε, και οι άντρες έχουν προβλήματα ακμής, και μάλιστα τις περισσότερες φορές σοβαρότερα από των γυναικών.


 

Πηγή: Nouvelles Esthetiques - Τεύχος 124

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.