BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 97
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 16:57

Η πραγματικότητα για την παθητική γυμναστική

Οι περισσότεροι από εμάς οραματίζονται το τέλειο σώμα όπως αυτά των μοντέλων και των υπολοίπων διασημοτήτων και σκέφτονται με τρόμο την στιγμή που θα αποτολμήσουν την πρώτη εξόρμηση στην παραλία. Έτσι συνήθως τέτοια εποχή αρχίζουν τα εντατικά σχέδια για αυστηρή δίαιτα και εγγραφή σε γυμναστήρια και, και...για να προλάβουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματος μας μέχρι τις διακοπές που πλησιάζουν επικίνδυνα.

Η συμβολή της γυμναστικής σε αυτήν την προσπάθεια είναι αναμφισβήτητη.Τι γίνεται όμως με όσους μόνο και μόνο στο άκουσμα της γυμναστικής αρχίζουν να ιδρώνουν...Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κατανοούν μεν πόσο απαραίτητη και ωφέλιμη είναι η άσκηση για την απώλεια βάρους αλλά και για την υγεία τους γενικότερα, αλλά αναλογιζόμενοι την σωματική κόπωση και την προσπάθεια που συνεπάγεται τρομοκρατούνται...

Η γυμναστική είναι όντως συνυφασμένη με την κίνηση, τον κόπο, τον ιδρώτα αλλά τα πράγματα μπορεί να είναι και διαφορετικά, μπορείτε να γυμναστείτε και να χάσετε βάρος, ταυτόχρονα, χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια παραμένοντας σχεδόν ακίνητοι. Αναφερόμαστε βέβαια στην παθητική γυμναστική, η οποία είναι η λύση που προτείνουν οι ειδικοί σε όσους δεν έχουν τη διάθεση να κοπιάσουν κάνοντας κλασσική γυμναστική, με την ελπίδα ότι βλέποντας τα αποτελέσματα της άσκησης -έστω και τη ς παθητικής άσκησης- στο σώμα τους θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για την γυμναστική και θα αποφασίσουν να βάλουν την γυμναστική στην καθημερινότητα τους.

Τι ακριβώς όμως είναι η παθητική γυμναστική

Η παθητική γυμναστική αφορά σε εφαρμογή της ιατρικής τεχνολογίας στην οποία τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται "προκαλούν" το σώμα και τους μυς να κάνουν τις ίδιες κινήσεις που θα έκαναν και στη συμβατική άσκηση. Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν υπάρχει κόπος.

"Τα μηχανήματα της παθητικής γυμναστικής διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτά της ηλεκτροθεραπείας και εκείνα της θερμοθεραπείας", εξηγεί ο κ.Στέφανος Μαλλιάτσης, διδάκτωρ Βιολογικών Επιστημών.

Ανάλογα με το στόχο που έχει ο καθένας μπορεί να επιλέξει μηχανήματα της μιας ομάδας ή της άλλης, ή συνδυασμό και των δύο. Πάντως, κάθε ομάδα μηχανημάτων έχει το δικό της "προσανατολισμό", στοχεύει δηλαδή σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα η ηλεκτροθεραπεία στοχεύει στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ η θερμοθεραπεία στοχεύει στην αύξηση του μεταβολισμού με την άνοδο της θερμοκρασίας, επιδιώκοντας την αύξηση του ρυθμού απώλειας βάρους.

"Όλα αυτά γίνονται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανέναν κίνδυνο, απολύτως, για εκείνον που θα επιλέξει αυτό το δρόμο για να επιτύχει τους στόχους που έχει βάλει για το σώμα του, αρκεί βέβαια να γίνονται υπό την καθοδήγηση ειδικού κατάλληλα εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού", υποστηρίζει ο κ.Μαλλιάτσης.

Τέτοια πολυδύναμα μηχανήματα, τελευταίας γενιάς, που παρέχουν τη δυνατότατα ταυτόχρονης, πολλαπλής παρέμβασης, χρησιμοποιούνται ήδη στα σύγχρονα κέντρα αισθητικής και αδυνατίσματος.

Πως δρούν τα μηχανήματα παθητικής άσκησης

"Με την ηλεκτροθεραπεία μπορούν να γυμνάζονται ταυτοχρόνως πολλές μυϊκές ομάδες", σύμφωνα με τον κ.Μαλλιάτση. "Με συγκεκριμένες απολήξεις ηλεκτροδίων συνδέουμε τις εκφύσεις και τις καταφύσεις των μυών. Με την ίδια μέθοδο μπορούμε να γυμνάσουμε και μυϊκές ομάδες που είναι πολύ δύσκολο να γυμναστούν μέσω της κλασσικής γυμναστικής. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε μύες του προσώπου και σε αυτήν την περίπτωση η παρέμβαση έχεί αισθητικά αποτελέσματα (π.χ, στις σακούλες των ματιών ή στο "διπλοσάγονο").Επίσης από αυτή τη μέθοδο μπορούν να βοηθηθούν και γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει πρόσφατα με στόχο την ανόρθωση και σύσφιξη του στήθους", όπως εξηγεί ο ίδιος.

Τα μηχανήματα θερμοθεραπείας λειτουργούν διαφορετικά και παρεμβαίνουν μέσω της τεχνητής αύξησης της θερμοκρασίας: Έχει διαπιστωθεί ότι η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος κατά 1 βαθμό Κελσίου αυξάνει τον μεταβολισμό κατά περίπου 15% (αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που συνήθως αδυνατίζουμε όταν έχουμε επί μέρες πυρετό).Με αύξηση της θερμοκρασίας λοιπόν, κατά τρεις βαθμούς, αντίστοιχα ο μεταβολισμός επιταχύνεται κατά περίπου 45%. Η εν λόγω μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος τόσο τοπικού όσο και ολικού αδυνατίσματος.

Από τι εξαρτάται η αποτελεσματικότητα των μηχανημάτων παθητικής γυμναστικής;

Τα αποτελέσματα και η διάρκεια των προγραμμάτων παθητικής γυμναστικής Εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταοη στην οποία βρίσκεται ο κάθε ενδιαφερόμενος. Παίζει ρόλο το ιατρικά του ιστορικό και το αν στο παρελθόν έχει κάνει πολλές δίαιτες, προσπαθώντας να χάσει βάρος. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες απαλλάσσονται δυσκολότερα από τα περιττά κιλά σε σύγκριση με τους άνδρες. Και βέβαια, μεγάλο ρόλο έχει και n συνέπεια στην τήρηση του προγράμματος που έχει καθορισθεί, τόσο του προγράμματος άσκησης όσο και διατροφής.

Συντήρηση το "κλειδί" της επιτυχίας

Πρέπει οπωσδήποτε να υπογραμμιστεί ότι η προσπάθεια απόκτησης ενός ωραίου σώματος δεν ολοκληρώνεται με την απώλεια βάρους και "πόντων". Εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη, είναι η πιστή τήρηση ενός προγράμματος συντήρησης. Θα πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός μετά την επίτευξη του επιθυμητού στόχου φροντίζοντας να μην παρεκκλίνει από τις νεοαποκτηθείσες διατροφικές συνήθεις και παίρνοντας το απόφαση ότι η άσκηση θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Αλλιώς δυστυχώς αν αφεθεί να επιστρέψει στις παλιές συνήθειες θα δει τους κόπους του να χάνονται και τα κιλά να επιστρέφουν.

Ας το πάρουμε απόφαση όλοι μας: το λεπτό, λυγερό και καλοσχηματισμένο σώμα απαιτεί συνεχή προσπάθεια, θυσίες και πλήρη αλλαγή του τρόπου ζωής χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν επιτρέπονται οι μικρές αμαρτίες ανά διαστήματα. Αρκεί να μην γίνουν καθημερινές.

 

Πηγή: Pathfinder

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.