BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 97
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 17:40

Όσα πρεπει να ξερουμε για το κολλαγόνο

Το Κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Τι είναι όμως το κολλαγόνο...?

Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη, ινώδης πρωτεΐνη και είναι το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού. Ο συνδετικός ιστός είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα του. Συνδέει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς όπως το δέρμα, τα κόκκαλα, τους τένοντες, τους μυς και τον χόνδρο. Στηρίζει επίσης τα εσωτερικά μας όργανα και το συναντάμε ακόμα και στα δόντια.
 Όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα μας αποτελείται από συνδετικό ιστό. Όταν η ποσότητα του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό μας μειώνεται, τότε κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα. Αυτά τα χάσματα γίνονται ορατά σε μας σαν ... ρυτίδες.

 Υπάρχουν λοιπόν στο εμπόριο πολλές καλλυντικές κρέμες που διαφημίζονται ότι περιέχουν κολλαγόνο το οποίο συμπληρώνει τις ελλείψεις του οργανισμού σε αυτό και έτσι διορθώνουν τις ρυτίδες, σωστά;
  
Λάθος!
 Καμία καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο δεν είναι σε θέση να συμπληρώσει τις ελλείψεις του οργανισμού στο κολλαγόνο και κατ’ επέκταση είναι αδύνατον εξ’ αυτού να διορθώσει και τις ρυτίδες που μπορεί να υπάρχουν.
 Γιατί;
 Γιατί το κολλαγόνο έχει τόσο μεγάλο μόριο που είναι αδύνατον να διαπεράσει το δέρμα. Έτσι ανεξάρτητα από πόση ποσότητα κολλαγόνου περιέχει ένα καλλυντικό, δεν πρόκειται ποτέ να διαπεράσει, ούτε να απορροφηθεί από το δέρμα σου.
 Όταν λοιπόν απλώσεις μια καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο στο δέρμα σου, τότε σχηματίζεται ένα λεπτό στρώμα, το οποίο μπορεί μεν να γεμίζει εξωτερικά τις ρυτίδες, ίσως και να τις βελτιώνει προσωρινά, όμως ταυτόχρονα θα γεμίζει και τους πόρους του δέρματος σου εμποδίζοντας την μεταφορά του οξυγόνου και γενικότερα την αναπνοή του δέρματος, προκαλώντας τελικά ασφυξία. Ή μπορεί ακόμα να σου προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια, καθώς και ξηρότητα στο δέρμα.
 Άρα λοιπόν καμία καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο δεν μπορεί να αυξήσει το κολλαγόνο του σώματος με το κολλαγόνο που περιέχει.


 Πώς λοιπόν θα διατηρηθεί η ποσότητα του κολλαγόνου αρκετή έτσι ώστε ο συνδετικός ιστός σου να κάνει σωστά και αποδοτικά τη δουλειά του ακόμα και στο δέρμα εξαφανίζοντας τις ρυτίδες;
 Να γνωρίζεις ότι το ίδιο σου το σώμα παράγει από μόνο του κολλαγόνο χρησιμοποιώντας ένα πλήρες φάσμα θρεπτικών ουσιών που τις παίρνει από μια ισορροπημένη δίαιτα η οποία περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα και αμινοξέα και μάλιστα στην φυσική τους μορφή. Και η πιο σημαντική βιταμίνη που είναι και το βασικότερο δομικό στοιχείο με το οποίο κτίζεται το κολλαγόνο είναι η βιταμίνη C.
 Άρα λοιπόν το πρώτο βήμα για να διατηρήσεις το κολλαγόνο του οργανισμού σου στην ποσότητα που χρειάζεται είναι να τρως άφθονα φρούτα και λαχανικά και μάλιστα στην ολοκληρωμένη τους οργανική μορφή.
 Το δεύτερο βήμα που θα βοηθήσει να διατηρηθεί το κολλαγόνο σου υγιές είναι να μην φορτώνεις τον οργανισμό σου με «δηλητήρια» που καταστρέφουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το κτίσιμο του συνδετικού ιστού, ειδικότερα τη βιταμίνη C – να θυμάσαι ότι το κάπνισμα είναι η βασικότερη συνήθεια που καταστρέφει ολόκληρη τη βιταμίνη C που παίρνεις από τις τροφές.


 Και το τρίτο βήμα που θα πραγματικά θα απογειώσει τη διατήρηση του κολλαγόνου σου είναι να χρησιμοποιείς καλλυντικά που πραγματικά ταΐζουν τα κύτταρα του δέρματος σου κατευθείαν με τις απαραίτητες για το κτίσιμο του κολλαγόνου φρέσκες και φυσικές θρεπτικές ουσίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ξηρή Επιδερμίδα Ακμή. Αλήθειες και μύθοι »

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.