BeBeautiful: Κέντρα Αισθητικής, Spa και ομορφιάς στον Άγιο Δημήτριο | Αποτριχωση laser ipl, cavitation

( 0 items )

211 10 71000

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 97
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 18:18

Λεμφικό μασάζ

Το 1932 οι Esterid και Emil Voder ,στην Γαλλία, επεξεργάστηκαν μια ειδική μέθοδο παροχετευτικού χειροπρακτικού  λεμφικού μασάζ εφαρμόζοντάς το στα διογκωμένα λεμφικά γάγγλια του λαιμού σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις έχοντας μεγάλη επιτυχία.

Εκείνα τα χρόνια το λεμφικό σύστημα ήταν άγνωστο και δύσκολο να εξερευνηθεί με αποτέλεσμα να χρειαστεί πολύς χρόνος, έρευνα και μελέτη πριν ακόμα το χειροπρακτικό λεμφικό μασάζ να γίνει γνωστό και να καθιερωθεί τόσο στον αισθητικό τομέα όσο και στην φυσικοθεραπεία.

Η λέμφος, σήμερα, θεωρείται σαν την πιο ζωτική πηγή ενέργειας και υγείας όλου του οργανισμού καθώς επίσης αποτελεί και σπουδαίο  αμυντικό σύστημα κατά των ιών , των μικροβίων και των μολύνσεων και λοιμώξεων. του οργανισμού από την στιγμή την οποίαν το λεμφικά κύτταρα (λεμφοκύτταρα) είναι υπεύθυνα στον σχηματισμό των αντισωμάτων

Η λέμφος βρίσκεται σε όλο τον οργανισμό και επιτρέπει δια μέσου των λεμφικών αγγείων όχι μόνο την θρέψη κάθε ενός κυττάρου με θρεπτικά συστατικά αλλά και την απομάκρυνση από αυτά των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών.

Τα λεμφικά και τριχοειδή αγγεία είναι τόσο λεπτά και ευαίσθητα ως προς τα αιμοφόρα αγγεία και για αυτό το Λεμφικό  Μασάζ πρέπει να γίνεται με πάρα πολύ απαλές και γλυκές μαλάξεις και κινήσεις οι οποίες , μαλάξεις και κινήσεις, βοηθούν στην προώθηση και το πέρασμα της λέμφου πρώτα προς την επιφάνεια και τα τοπικά λεμφικά γάγγλια και κατόπιν προς  τους πιο σπουδαίους  και κεντρικούς λεμφικούς σταθμούς, έως οτου φθάσει στον βασικό σταθμό που βρίσκεται στην βάση του λαιμού ανάμεσα στον λαιμό και τον θώρακα όπου συρρέουν όλα τα μεγάλα λεμφικά αγγεία του οργανισμού πριν ρεύσουν και πάλι στο φλεβικό σύστημα.

Οι δράσεις του Λεμφικού  Μασάζ είναι πάρα πολλές , όπως: ενεργοποίηση  του νευρικού παρασυμπαθητικού συστήματος και επομένως προκαλώντας χαλάρωση, έχει αναλγητική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνει τον οργανισμό, τονώνει το μυικό σύστημα , βοηθάει στην κανονική λειτουργία και κινητικότητα του εντέρου καθώς επίσης έχει μεγάλη εφαρμογή και στην αισθητική τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

Αυτό που καθιστά το Λεμφικό  Μασάζ το μεγάλο όπλο των Ιστιτούτων Ομορφιάς και Αισθητικής είναι ότι καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να τρέφονται και να οξυγονώνονται όλοι οι ιστοί και τα κύτταρα καθώς επίσης βοηθάει στην κατακράτηση των υγρών απομακρύνοντάς τα και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δραστηριοποιήσεως και ενεργοποιήσεως  της μικροκυκλοφορίας ανοίγοντας τα τριχοειδή αγγεία και καλυτερεύοντας την παροχέτευση. Βοηθάει στην απομάκρυνση και στην παροχέτευση της λιμνάζουσας λέμφου από τους  ιστούς, που είναι γεμάτοι από τοξίνες και διάφορες  άλλες βλαβερές ουσίες, βοηθάει στην οξυγόνωση και στην ανταλλαγή θρεπτικών ουσιών μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και καθιστά έτσι το δέρμα πιο λείο, περισσότερο ελαστικό, και ανανεωμένο.

Εξ αιτίας της δράσης του της αντιοιδηματικής και αποσυμφοριτικής, το Λεμφικό  Μασάζ,  είναι από τα πιο κατάλληλα μέσα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Από το blog μας

Η δίαιτα του στρατού

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τη δίαιτα-διατροφή του στρατού προκειμένου να διατηρήσετε την ομορφιά σας και αναρωτιέστε περί τίνος…

Δείξτε φρέσκια και όμορφη τα Χριστούγεννα

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και ενόψει των γιορτινών εμφανίσεων, όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν…

6 Tips για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας το φθινόπωρο

Περάσατε ώρες κάτω από τον ήλιο χτίζοντας το τέλειο εξωτικό χρώμα και ξοδέψατε αρκετά χρήματα για να προστατευτείτε και να…

5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

Το καλάθι σας είναι άδειο.